Hoppa till innehåll

Vanliga frågor (privatkunder)

Hur väljer jag rätt kudde?

Behovet av stöd ser olika ut beroende på hur den naturliga kurvaturen (rundningen) i bröstryggen och i nacken ser ut. Målet är att behålla den även i sov position. Med mer kurvatur rekommenderas en kudde med mer stöd. Vid utplanad platt kurvatur rekommenderas en lägre.

För dig som önskar en mer spänstig kudde rekommenderar vi Arvsela eller Lyån. Om du önskar en mjukare kudde rekommenderar vi Hisela eller Sävön. 

Hur väljer jag rätt täcke?

Båda våra täcken är allroundtäcken och är ungefär lika varma. Den stora skillnaden är känsla i material, tyngd och utformning. Vitensand är vår lyxigare variant som upplevs lätt och har en ”dunlik”, prasslig känsla. Hånäset upplevs som ett härligt och fylligt täcke. Det är även allergivänligt då både fyllning och yttertyg är av polyester och microfiber. 

Vad är skillnaden mellan Bollfiber och Microfiber?

Våra kuddar har två olika fyllningar – microfiberfyllning och bollfiberfyllning. Microfiber upplevs mer “dunlik” och med andra ord mjukare och fluffigare. Bollfiber skapar en mer spänstig och fylligare känsla.

En kudde som innehåller 500 gram bollfiber upplevs mer fyllig och spänstig, jämfört med en kudde som innehåller 500 gram microfiber. 

Hur ska jag ta hand om mina täcken och kuddar?

Livslängden på en kudde och ett täcke är beroende av hur du tar hand om dem. Det är viktigt att skaka och vädra täcket och kudden så ofta du kan för maximal hållbarhet. Ny, frisk luft håller bäddtextilierna fräscha och fördelar fyllningen efter nattens användning. Vi rekommenderar att tvätta täcken och sovkuddar i det privata hemmet ca. 2-4 gånger per år. Ett madrasskydd samt ett kuddskydd mellan kudde och örngott hjälper dig att bespara på tid, tvätt och miljön.  

Vad är skillnaden mellan Piping och Dubbelsöm?

Våra kuddar är utformade med noga utvalda detaljer. Vi erbjuder två alternativ för kantdekoration: ”Piping” och ”Dubbelsöm”. Piping är en elegant, lite grövre rund söm som följer kanten och sluter yttertyget. Dubbelsöm är som det låter, två klassiska sömmar som följer kanten och sluter yttertyget. Funktionen är detsamma på de olika varianterna.